Lasinpuhallusta ryhmille

Järjestän tilauksesta lyhyitä lasinpuhalluskokeiluja ryhmille, esimerkiksi tiimi-, tyky- tai tyhy-päivän ohjelmaksi. Kerron aluksi työhuoneeni lasistudio Hytin historiasta ja toimintatavasta, sekä lasinpuhaltajan ja muotoilijan ammatista. Käyn läpi työturvallisuusasiat ja puhallan esimerkkityön, jonka jälkeen ryhmä pääsee itse kokeilemaan lasinpuhallusta.

 

_M6A4627.jpg

Kuva Dorit Saljutskij

Pieni kirkas yhden kukan maljakko

Jokainen pääsee kokeilemaan penkissä istumista ja kuuman lasin työstämistä: sulan lasin kauhaamista puukauhalla, lasin muotoilemista saksilla ja märällä sanomalehdellä, sekä pilliin puhaltamista. Minun avustuksellani jokainen valmistaa itselleen lasimaljakon, joka jäähdytetään asianmukaisesti. Minä viimeistelen sen myöhemmin hiomalla ja kiillottamalla maljakon huulen. Hinta on 135 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 20 minuuttia kultakin henkilöltä. Puhalluskokeilun alaikäraja on 16 vuotta. Ryhmän suosituskoko on 3-8 henkeä.

Pieni kirkas pullo

Jokainen suunnittelee itselleen pullon tai kapeasuisen maljakon. Minä lasinpuhaltajana työskentelen penkissä ja työstän kuumaa lasia, mutta jokainen pääsee itse puhaltamaan ilman omaan esineeseensä ja roikottamaan pilliä, mikä venyttää pullon kaulaa ja lopuksi jokainen saa tasoittaa puulaikalla pullonsa pohjan. Työt jäähdytetään asianmukaisesti ja minä viimeistelen ne myöhemmin hiomalla ja kiillottamalla pullojen suut. Hinta on 135 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 20 minuuttia kultakin henkilöltä. Puhalluskokeilu soveltuu kaiken ikäisille. Ryhmän suosituskoko on 3-8 henkeä.

Värillinen lasipallo

Valmistamme yhdessä jokaiselle lasipallon, jonka voi ripustaa langalla tai siimalla ikkunalle tai vaikkapa joulukuuseen roikkumaan. Jokainen pääsee puhaltamaan ilman omaan palloonsa ja saa valita värin muutamasta vaihtoehdosta. Tämän puhalluselämyksen hinta on 50 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 10 minuuttia kultakin. Puhalluskokeilu soveltuu kaiken ikäisille. Ryhmän suosituskoko on 5-15 henkeä.

 

_M6A4747.jpg

Kuva Dorit Saljutskij

Lasikuplan puhaltaminen

Jokainen pääsee puhaltamaan sulasta lasista suuren lasikuplan. Kuplasta tulee niin ohut ja hauras, että sitä ei jäähdytetä oikeasoppisesti eikä sitä saa itselleen, vaan kupla hajotetaan ja lasi sulatetaan uudelleen. Tämän puhalluskokeilun hinta on 40 € henkilöltä. Työhön kuluu aikaa noin 5-10 minuuttia kultakin henkilöltä. Puhalluskokeilu soveltuu kaiken ikäisille. Ryhmän suosituskoko on 5-15 henkeä.

Kysy lisää tai tarkennuksia, vastaan mielelläni.

Sovi aika kanssani:

+358 50 5354 733

anna.schroderus@gmail.com