Lasitaiteilija

Työskentelen vapaana taidekäsityöläisenä - sekä lasinpuhaltajana että muotoilijana - työhuoneellani lasistudio Hytissä Hyveen linnakkeessa Susisaarella Suomenlinnassa. Suunnittelen ja valmistan työni itse puhaltamalla, muovailemalla ja valamalla sulaa lasimassaa. Osan lasiesineistä jälkityöstän hiomalla ja kiillottamalla tai hiekkapuhaltamalla.

Piensarjatuotantooni kuuluu laaja valikoima kodin käyttöesineitä: kulhoja, maljakoita, juomalaseja, viini- ja snapsilaseja, pulloja ja kynttilänjalkoja. Uniikkitöissäni uppoudun haastaviin ja aikaa vieviin tekniikoihin, sekä veistokselliseen ilmaisuun.

Olen valmistunut taiteen maisteriksi teollisen muotoilun osastolta Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1997. Opintoihini kuului sivuainekokonaisuus lasitaiteesta, lasin muotoilusta ja lasinpuhalluksesta Taideteollisen korkeakoulun keramiikka- ja lasisuunnittelun osastolla. Opintoihini liittyen olen opiskellut lasinpuhallusta Ruotsissa ja lasitaidetta Kanadassa.

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt vapaana taidekäsityöläisenä lasistudio Hytissä Suomenlinnassa. Olen opettanut lasisuunnittelua usean vuoden ajan Taideteollisessa korkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa, sekä osallistunut uniikkitöilläni näyttelyihin. Järjestän lasinpuhalluksen lyhytkursseja työhuoneellani sekä yksityisoppilaille että ryhmille.

Lasinpuhllusta Suomenlinnassa. Kuva Dorit Saljutskij

Lasinpuhallusta Suomenlinnassa. Kuva Dorit Saljutskij