Lasinpuhalluskurssit

Lasinpuhalluksen alkeet

Kokeile opastuksellani perinteistä lasintyöstöä ikivanhoin menetelmin historiallisessa ympäristössä Hyveen linnakkeessa Suomenlinnassa.

Harjoittelet kuuman lasin velssaamista ja lasin leikkaamista saksilla. Pääset kauhaamaan kuumaa lasia puukauhalla ja valmistat siitä kirkkaan paperipainon, joka on umpilasia. Puhallat pillillä ensimmäisen kuplan eli postin ja muotoilet postin päälle kerättyä kuumaa lasia puukauhalla ja märällä sanomalehdellä. Lopuksi valmistat pienen kirkkaan maljakon vapaasti puhaltamalla.

Oppitunti toteutetaan johdollani joko yksityisopetuksessa tai kahden hengen pienryhmässä. Sen hinta on 210 € henkilöltä. Kurssin alaikäraja on 16 vuotta. Voit ostaa oppitunnin myös lahjakorttina ystävällesi.

Lasinpuhallusopetukseen sisältyy:

  • perehdytys lasinpuhallukseen, noin 2 h
  • opastus turvallisuusasioihin
  • valmistamasi maljakko ja paperipaino, jotka ovat noudettavissa myöhemmin, kun olen viimeistellyt ne hiomalla ja kiillottamalla.

Lasinpuhalluksen jatkokurssi

Lasinpuhalluksen jatkokurssi on tarkoitettu Lasinpuhalluksen alkeet -kurssin suorittaneille.

Aluksi valmistat umpilasista värikuviollisen paperipainon ja samalla kertaamme kuuman lasin kauhaamista puukauhalla. Seuraavaksi valmistat vapaasti puhaltamalla pienen värillisen maljakon, jonka postin puhallat tappiväristä.

Oppitunti toteutetaan johdollani joko yksityisopetuksessa tai kahden hengen pienryhmässä. Sen hinta on 230 € henkilöltä. Kurssin alaikäraja on 16 vuotta.

Lasinpuhallusopetukseen sisältyy:

  • perehdytys lasinpuhallukseen, noin 2,5-3 h
  • muistutus turvallisuusasioista
  • valmistamasi maljakko ja paperipaino, jotka ovat noudettavissa myöhemmin, kun olen viimeistellyt ne hiomalla ja kiillottamalla.

_M6A4704.jpg"Puhalla lujaa." Kuva Dorit Saljutskij

"Muista pyörittää pilliä." Kuva Dorit Saljutskij