Kattaus

Muotoilen kauniita ja arkitavaroita ”vackrare vardagsvara” -hengessä: kulhoja, maljakoita, juomalaseja, viini-, snapsi- ja samppanjalaseja, pulloja, kynttilänjalkoja ja tuikkulyhtyjä. Suunnittelen käyttöesineet yksinkertaisiksi, ajattomiksi ja eleettömiksi. Niiden tulee olla helppo- ja monikäyttöisiä, kestäviä ja pestäviä. Väreillä ja harkituilla yksityiskohdilla pyrin tuomaan käyttäjälle iloa arjen keskelle. Valmistan myös perinteisiä lasikoristeita: joulupalloja ja paperipainoja.

Käyttöesineet ovat piensarjatuotantoa, jonka muotoilussa pyrin funktionaalisuuteen. Muotoilen esineet ergonomisiksi, helppokäyttöisiksi. Esimerkiksi uusissa kukkamaljakoissani olen asettanut kukan/kukkakimpun ergonomian ensisijaiseksi muotoiluprosessissa. Seuraava tärkeä teesi on ollut maljakon pestävyys.

Muotoiluprosessiini kuuluu myös sopivien valmistusmenetelmien valitseminen ja kehittäminen tuotantoystävällisiksi ja työhuoneeni varustelutason mukaisiksi. Kaiken lävistävänä ajatuksena on aina käsityömäisyys ja sen esilletuominen muotoiluratkaisuissa. Kaikki lasityöt ovat minun ja/tai assistenttini puhaltamia. Puhallus- ja hiontatyöt tehdään työhuoneellani lasistudio Hytissä Suomenlinnassa.

Moni esine on saanut alkunsa hyvinkin arkisista käyttötarkoitusajatuksista, mutta jo valittu valmistusmenetelmä – esimerkiksi kulhossa vapaasti puhaltaminen, puntteliin siirtäminen ja auki driivaaminen – tekee siitä yksilön ja arvokkaan oloisen. Kulhoja onkin päätynyt kastemaljoiksi ja maljakoita arvokkaiksi lahjoiksi.